Vaderlijn

*2012 Diamond Touch NRW

Met zijn afmeting van 142 cm is Diamond Touch meer een “kleine” maar met zijn kwaliteit van beweging van de allereerste kwaliteit en zijn succesvolle moederlijn is het zeker een “echt grote”.

De Palomino maakt indruk en overtuigt met een klokzuivere, ruime draf en galop en een stap naar perfectie. Het was altijd een plezier om deze jongere in beweging te zien vanaf de eerste stap bij de licentie in Westfalen, de Westfalenweek en het Bundeschampionat.

In de Westfalenwoche ontving Diamond Touch 10.0 voor de draf en 9.5 voor de galop van de juryleden. Jaqueline ontving ook 10.0 van de juryleden voor het trainen van de palomino. Met deze droom cijfers werd hij Westfalenkampioen van de 3-jarige ponyhengsten in 2015. Bij het Bundeschampionat Vice-Bundeschampion van de 3-jarige ponyhengsten. Ook hier gaven de juryleden de hoogste score 10.0 voor de draf. Het gespecialiseerde publiek was enthousiast over de uitvoeringen van de 142 cm kleine bewegingskunstenaar. In 2016 was hij al in de A-niveau dressuurtest met de hoogste rang 9.0 als winnaar in de lijsten.

Als 5-jarige won Diamond Touch de kwalificaties voor het Bundeschampionat voor 5-jarige dressuurpony’s met zijn als enige 12-jarige ruiter Lara Stoll zowel in Mönchengladbach als tijdens de Westfalenweek in Münster Handorf met een score van 8,6.

De Westfaalse kampioen van de 5-jarige dressuurpony’s behaalde de hoogste score voor de draf 9.0, galop 8.5, stap 8.0, permeabiliteit 8.5 en algemene indruk 9.0. Het jonge paar sloot de instaptoets van het Bundeschampionat af met de WN 8.5.
De juryleden zagen Diamond Touch en Lara op de zesde plaats in de finale.

2018 was het jaar voor Diamond Touch. Na overwinningen in kwalificatietests voor het Bundeschampionat van de 6-jarige dressuurponys, werd hij de Westfaalse kampioen van de 6-jarige dressuurponys met een 9.0 voor Lara Stoll. De overwinning op het Bundeschampionat was onvermijdelijk. Na de eerste plaats in de eindkwalificatie met een volledige voorsprong t.o.v. de tweede plaats, won hij de finale schaars maar welverdiend.
Het Westfaalse paardenboek e.V. heeft de NRW-naamextensie aan Diamond Touch gegeven vanwege dit succes.

De vader van Diamond Touch, Golden Dime, was een deelnemer aan het Bundeschampionat en is succesvol in de sport tot dressuurproeven in klasse L. Zijn moeder Golden v. FS Golden Moonlight (kampioen hengst, Bundeschampion, serie winnaar in dressuurpaardenproeven in klassen A en L) bracht drie uitzonderlijke veulens. Geboren in 2008 St.Pr.St. Golden Daydream FH begon haar carrière op 3-jarige leeftijd. Eerste winnende merrie in Westfalen, vervolgens Bundeschampionesse van 3-jarige merries en ruinen en uiteindelijk geveild tegen een absolute topprijs van 90.000 euro op de Westfaalse elite-veiling. De jongere zus Desert Rose slaagde voor de merrietest met de WN 8.4, was in de elite-show in de laatste ring en werd genomineerd voor het Bundeschampionat. De jongste uit de dekking de goedgekeurde hengst Golden West, die op de hengstenveiling verkocht voor een recordbedrag van 73.000 euro naar de VS en in 2014 en 2015 federaal kampioen werd. De grootmoeder Gina (van de winnende hengst Going East van Golden Dancer – Derbino) heeft tot op heden ook een aantal goedgekeurde hengsten en staatspremie merries gebracht. Een succesvolle soort met de beste voorwaarden voor een uitstekende vererving.

  • Westfalenchampion 2015 
  • Vize-Bundeschampion 2015
  • Westfalenchampion 5 jährige Dressurponys 2017
  • Sieger Einlaufprüfung 5 j. Dressurponys Bundeschampionat 2017
  • Sieger in Dressurpferdeprüfung Kl. A mit der Wertnote 9,0
  • Diamond Touch NRW ist Vater des Siegerfohlens beim Deutschen Fohlenchampionat in Lienen
  • Westfalenchampion 6 jährige Dressurponys 2018
  • Bundeschampion 6 jährige Dressurponys 2018